Hoe help ik mijn dochter in haar reis naar de hijab?

In een wereld vol perfecte instagramgezichten, heersende schoonheidsidealen en voortdurende negatieve berichtgevingen over de hijab, lijkt het concept van de hijab meer dan ooit één van de grootste uitdagingen voor onze moslimmeiden te zijn. Te midden van al deze invloeden staat het moslimmeisje dat zichtbaar moslim wil zijn. Trots dat ze is op haar islamitische identiteit, ontkomt ze echter niet aan al hetgeen wat haaks staat op de hijab. Het liefst wil zij zich bedekken volgens de islamitische kledingvoorschriften. Maar hoe doe je dat in een maatschappij waar meiden zich steeds meer druk lijken te maken om hun uiterlijk?

 

Wil je weten hoe je de liefde voor de hijab kunt versterken en hoe je dit opneemt in je opvoeding, maar weet je niet hoe je deze reis zo makkelijk mogelijk kunt maken? Dan is deze training belangrijk voor jou! Dit is een levenslange investering in jezelf en je dochter. Meedoen met deze training zal jou als (toekomstige) moeder of opvoedkundige een boost geven, het maakt de theorie over de hijab levendig en je krijgt veel praktische tips mee waar je direct mee aan de slag kunt gaan.

 

De training wordt in een veilige leeromgeving gegeven door de ervaren docente Naima Arramdani. Ze is de auteur van verschillende boeken omtrent de hijab, waaronder ‘Hidaya’s Hijab’ en de reeks ‘Meisje met Hijab’. Zij bezit de nodige kennis van experts binnen dit vakgebied en er is alle ruimte om vragen omtrent dit onderwerp te stellen. 

De training wordt in samenwerking met Growing Muslim verzorgd.

Klik hier voor meer informatie over deze training.

 

De week van de hijab

Ben jij als godsdienstleerkracht, identiteitscoördinator of ouder enthousiast over deze training en wil jij dat deze training wordt verzorgd voor de moeders op de Islamitische basisschool waar jij werkzaam of betrokken bent? Neem dan contact met ons op! Naima heeft deze training inmiddels op verscheidene islamitische basisscholen mogen verzorgen. 

 

Review van een aanwezige moeder

"Vandaag heb ik de workshop van Naima, met een groep andere mama's, mogen bijwonen. Met een vernieuwde frisse blik op de plaats van de hijab binnen de islamitische opvoeding liep ik naar buiten. Wat een leerzame workshop was dat! Hij zit goed in elkaar, de opbouw is logisch en zelfs de lay-out spreekt echt aan. Met nieuwe inzichten en een dosis opvoed-inspiratie ben ik naar huis gegaan. Een must voor elke ouder, vind ik, je kunt het echt zien als een workshop pedagogisch opvoeden die je wb de hijab een boost geeft om op verder te bouwen thuis. En, niet onbelangrijk, de expertise, het enthousiasme en de tijd die Naima je geeft maakt het een waardevolle workshop die inshallah vele ouders en scholen bereikt." - Christa