Hoe help ik mijn dochter in haar reis naar de hijab?

De hijab is een geweldige vorm van aanbidding waar menigeen zuster in dient te groeien. Het vergt kennis, wil, geloof, inzichten, daadkracht en standvastigheid om de hijab tegenwoordig te kunnen dragen. Dit vraagt om een aanpak waarbij de hijab een onmisbare plaats dient te krijgen in de opvoeding.

Deze training is ontwikkeld voor moeders met dochters in de basisschoolleeftijd, die hun dochters willen helpen bij het dragen van de algehele hijab. De training werkt aan het voorkomen/verminderen van een innerlijke strijd en het versterken van de liefde voor de hijab, de spirituele band, de intrinsieke motivatie en uiteindelijk de gehele islamitische identiteit. De training richt zich op de hijab als onderdeel van de opvoeding en het gezin.

Het moet duidelijk zijn dat de hijab niet begint bij het moment van het permanent dragen ervan. Het proces begint veel eerder en zit verweven in de islamitische opvoeding als essentieel onderdeel van het islamitisch gezin. Maar hoe dan precies?

  • Hoe kan je de hijab een plaats geven in de opvoeding?
  • Hoe help ik mijn dochter bij het dragen van de hijab?
  • Hoe versterk ik haar intrinsieke motivatie?
  • Hoe leer ik mijn dochter een spirituele band te onderhouden met de hijab?

Wil je weten hoe je de liefde voor de hijab kunt versterken en hoe jij het concept van de hijab een plek kan geven in de opvoeding en aan je gezin?

Dan is deze training bij uitstek geschikt voor jou!

Na het volgen van deze training zal er voor jou en je gezin definitief iets veranderen.

 

De week van de hijab

Ben jij als godsdienstleerkracht, identiteitscoördinator of ouder enthousiast over deze training en wil jij dat deze training wordt verzorgd voor de moeders op de Islamitische basisschool waar jij werkzaam of betrokken bent? Neem dan contact met ons op! 

Naima Arramdani heeft deze training inmiddels op verscheidene islamitische basisscholen mogen verzorgen. 

 

Review van een aanwezige moeder

"Vandaag heb ik de workshop van Naima, met een groep andere mama's, mogen bijwonen. Met een vernieuwde frisse blik op de plaats van de hijab binnen de islamitische opvoeding liep ik naar buiten. Wat een leerzame workshop was dat! Hij zit goed in elkaar, de opbouw is logisch en zelfs de lay-out spreekt echt aan. Met nieuwe inzichten en een dosis opvoed-inspiratie ben ik naar huis gegaan. Een must voor elke ouder, vind ik, je kunt het echt zien als een workshop pedagogisch opvoeden die je wb de hijab een boost geeft om op verder te bouwen thuis. En, niet onbelangrijk, de expertise, het enthousiasme en de tijd die Naima je geeft maakt het een waardevolle workshop die inshallah vele ouders en scholen bereikt." - Christa