KINDERBOEK | HIDAYA'S HIJAB


Waarom dit boek?

Al bij de oprichting van Hidaya´s Hijab - The Brand, realiseerden we ons dat er nauwelijks kinderlectuur over de hijab te vinden was. De inspiratie voor dit kinderboek kwam dan ook kort na het ontwerpen van onze eerste collectie kinderhijabs. 

Met dit kinderboek willen wij terug naar de basis. Naar dé en enige reden waar het dragen van de hijab voor staat. Het kind leert namelijk dat de hijab enkel en alleen gedragen wordt omwille van de tevredenheid van Allaah. Hoe vaker dit in de opvoeding herhaald wordt, hoe sterker zij haar zuivere intentie zal ontwikkelen. Hoe sterker deze zuivere intentie, hoe beter haar band met haar hijab zal zijn in shaa Allaah. 

Het verhaal speelt zich af in de belevingswereld van Hidaya: het boegbeeld achter de Brand. In verschillende situaties in het leven van alledag leert zij over de hijab.


Hidaya is een vrolijk, nieuwsgierig meisje dat meer over de hijab wilt weten.
Mama zegt dat Allah haar beloont voor elke keer dat zij de hijab draagt en dat vindt Hidaya helemaal geweldig!

Hidaya’s Hijab is speciaal geschreven om de kleine moslima bewust te maken van de verplichting van de hijab. Met dit boek leert de kleine moslima op een speelse manier over de hijab.

Geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

 

Auteur: Naima Arramdani

Uitgever: Hadieth Benelux

Reviews

Alexander den Toom van kleinemoslims.nl

"Het boek richt zich op een belangrijk thema dat weinig (directe) aandacht krijgt binnen de religieuze literatuur. Dat er dan een boekje uitkomt, op deze manier sprekend over en uiting gevend aan de hijab, is een mooie én grote stap vooruit." 

Zie voor de gehele review kleinemoslims.nl.

 

Moslimama van het Instagram account Moslimama.nl

"Alhamdulilah ben ik op dit moment in het bezit van een prachtig boek dat speciaal is geschreven om de kleine moslima bewust te maken van de verplichting van de hijab. Niet door enkel te vertellen waarom het verplicht is voor de vrouw, maar door op een speelse manier te vertellen over de hijab en aan te sluiten op de belevingswereld van de kleine moslima. Jouw kind wordt hierdoor in shaa Allah gemotiveerd om het zelf ook te ervaren en uit te proberen. Het is een prachtig boek met mooie illustraties waarbij de hijab constant wordt geassocieerd met positieve uitspraken voor een positieve beleving van de hijaab. Moge Allah SWT degenen die aan dit boek hebben gewerkt rijkelijk belonen."

 

Mahwish Ashraf van mammiemammie.nl

"Het boek 'Hidaya's Hijab' is een prachtig voorleesboek dat gaat over het meisje Hidaya. Zij leert wat de betekenis van de hijab is, en hoe zij dit als trotse moslima leert dragen. Het verhaal is erg leuk geschreven voor jonge meisjes en de illustraties van het boek zijn zacht en lieflijk. Hidaya voelt zich een echte prinses!

Dit mooie boek heeft mij persoonlijk weer een aanleiding gegeven om dit onderwerp op een leuke manier onder de aandacht te brengen bij mijn dochter. We hebben het gehad over de betekenis van de hijab, en waarom en wanneer je dit draagt. Voor mij was dit boek dus een mooi hulpmiddel en voor mijn dochter iets waar ze zich mee kan identificeren. Hidaya's Hijab draagt bij aan het versterken van de islamitische identiteit.."

Zie voor meer op mammiemammie.nl

 

Najat van het Instagram account Ramadanverhalen 

"Masha Allah er is weer een mooi boekje op de markt. Ditmaal met het thema hijab gericht op jonge kinderen. In een tijd waarin de hijab afgezet wordt als iets negatiefs in de maatschappij ben ik blij dat er producten worden ontwikkeld om onze kinderen naast bewuster ook zelfverzekerder te maken in ons mooie geloof.

Het boekje Hidaya's Hijab gaat over een jong nieuwsgierig meisje dat meer wilt weten over de hijab. Op een speelse en kleurrijke manier leert het boekje jonge kinderen over de hijab op een positieve manier.

Het boekje is niet alleen leuk voor jonge kinderen, ook als ouder leer je hoe je met positieve uitspraken en handelingen jonge meiden kan interesseren tot het dragen van de hijab. Ik kan het boekje meer dan aanbevelen. Geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar."